Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magie - 2. část

2. 11. 2012

Magie je soubor dovedností a schopností, kterými působíme na naší realitu. V první části jsem si objasnili, že můžeme působit magicky i nevědomě, například pro splnění našeho přání si vytváříme vlastní rituály. Nebo pověry. Taková černá kočka přes cestu... Praktikují se různé rituály, aby se odvrátila smůla „způsobená“ černou kočkou předběhnuvši nám přes cestu. Takovéto rituály sice spadají do magie, ale za magii se ještě nepovažují. Je to stejné jako když školáček první třídy napíše větu. Školáček sice píše, ale za psaní v širším slova smyslu, například psaní článků, se to nepovažuje. Ovšem kovář který nenávidí souseda a když tluče do kovadliny tak si na kovadlině představuje sousedovu hlavu, je nevědomé aplikování magie. Často takového souseda rozbolí hlava a je přitom lhostejno, zda soused je opravdu sousedem a slyší údery kladiva do kovadliny a nebo bydlí-li za lesem a údery neslyší. 

Pokud soused údery kladiva slyší a rozbolí ho hlava, dá si do přímé souvislosti bolest své hlavy a zvuky, které kovář svou činností vyluzuje,  začne pak kováře také nesnášet. Kruh se uzavře. A máme zde živnou půdu pro takzvanou černou magii, byť aplikovanou na nevědomé úrovni.

Pokud by jeden z těchto dvou získal vědomě nějaké znalosti o magii, může se na podvědomé, nebo na vědomé úrovni rozhodnout, zda tento kruh roztrhne a nebo v něm setrvá. Pokud v něm setrvá kruh se stává vírem, protože  je živen narůstajícími emocemi obou zúčastněných. Zkuste vystoupit z rozjetého kolotoče! Opustit roztočený kolotoč je tím horší, čím rychleji se kolotoč otáčí. Po čase se Vám na kolotoči už nebude líbit, bude Vám špatně a pokud kolotoč neopustíte, můžete na něm i zemřít.

Ale jak kolotoč opustit? Seskočit z rozjetého kolotoče? To vám také může přivodit vážné zdravotní následky ba i smrt! Jediné řešení je kolotoč zastavit. Máte opět dvě šance jak to udělat:

  1. Požádáte někoho mimo kolotoč, aby kolotoč zastavil. Ten ovšem musí vědět jak. Projde vírem, ve kterém se točíte ke středu kolotoče, kde bývá ukryt mechanizmus vzniku víru. A zde má dvě možnosti, jak kolotoč zastavit:

1.       Mechanizmus vypnout

2.       Mechanizmus poškodit. Pokud však mechanizmus poškodí tak, že se kolotoč náhle zastaví, můžete z kolotoče opět spadnout a přivodit si úraz, ba i smrt.

     2.  Pomůžete si sami a vlastní vůlí přerušíte přívod energie do pohonu kolotoče.

Jak je z příkladu kolotoče patrno: Pokud někoho požádáte o pomoc měl by znát mechanizmus kolotoče, aby Vám svojí pomocí spíše neublížil než pomohl.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář